19.2.2021

Itsensä ruoskijat

Järjestöissä voidaan, jos halutaan vaikuttaa sisältäpäin. Siellä ratkaistaan mitä tehdään ja miten. Tämä koskee myös puolueita, myös minun puoluettani Suomen Keskustaa. Jos ei halua olla mukana toiminnassa tuomassa esiin omia näkemyksiä, muiden on varmaan vaikea niitä arvata.

Kun puolue tuo esiin tavoitteita, ne ovat tavoitteita, mistä käydään sitten neuvotteluja muiden puolueiden kanssa. Suomessa ei mikään puolue ole saanut niin suurta ylivaltaa, että voisi yksin määrätä mitä hallitus ja eduskunta päättävät. Se on suomalaista kansanvaltaa.

Mutta mitä minäkin kuulen ja luen keskustalaisten sanovan puolueestaan. Kaikki virheet, kaikki epäonnistumiset ovat Keskustan syytä. On puhe koulutuksesta, verotyksesta, maataloudesta, turpeen nostosta, puun myynnistä, susien juoksemisista ympäri maakuntia, koirien ulostekasoista taajamissa, lehmien hyvinvoinnista, tuulimyllyistä, tai melkein mistä
vain, vika on vain Keskustan. 

On tämä melkoista itsensä ruoskimista. En käy luettelemaan mitä hyvää toiset näkevät keskustan tehneen, kun valtion talouskin on selvinnyt uutisten mukaan pandemiasta paremmin kuin useimmissa muissa maissa. Mutta kyllä tässäkin jotain vikaa täytyy olla, kun oikein etsitään, niin syy on Keskustan.

Auvo Taponen

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluamme kuulla mielipiteesi!