9.9.2020

Keskustan puoluekokous

Janakkalan Keskustan viralliset edustajat puoluekokouksen etäpisteessä Jokioisilla 5.9.2020. Eturivissä vasemmalta: Juhani Pohjus, Merja Taponen, Raimo Kaukonen ja takarivi vasemmalta: Auvo Taponen, Veijo Elo, Petri Hakamäki ja Mikko Kautto. Kaikki edustajat olivat siis paikalla.

 Kuva Jokioisten kokoustilasta, jossa etelä-hämäläiset olivat omassa etäkokouksessaan. Pääpaikkahan oli Oulussa.


Puoluekokous

Keskustan puoluekokous oli erikoinen, harvinainen ja ainutlaatuinen. Ensinnäkin kokous pidettiin koronatilanteen vuoksi siirrettynä vasta nyt syyskuussa, kun alunperin piti olla jo kesäkuussa, kuten normaalisti. Toiseksi kokous pidettiin hajautettuna, jolloin pääpaikalla Oulussa olivat sen alueen viralliset edustajat ja muut 15 kokouspaikalla etäyhteyksien varassa. Kokoukseen oli ilmoittautunut noin 2400 virallista edustajaa. Kokouskeskustelut ja -äänestykset sujuivat yllättävän jouhevasti.

Puheenjohtajavaali

Varsinaisina kokousasioina oli lukuisa joukko aloitteita ja tietysti suurin mielenkiinto oli henkilövalinnoissa. Jo aikaisemminkin keskustaväen suureen suosioon noussut Annika Saarikko valittiin selvin numeroin puolueen puheenjohtajaksi. Hän jatkaa hallituksessa tiede- ja kulttuuriministerinä. Ratkaisu tulee varmaan edesauttamaan keskustan ministeriryhmän toimintaa, kun puolueen "veturi" on neuvotteluissa hallituksen sisällä mukana. Annika on sanavalmis, hyväntuulinen kahden lapsen äiti Varsinais-Suomesta. 

Varapuheenjohtajat

Varapuheenjohtajiksi valittiin Petri Honkonen Keski-Suomesta, Markus Lohi Lapista ja Riikka Pakarinen Uudeltamaalta. Alueellinen kattavuus on nyt historiallisesti yksi parhaita. Oma kansanedustajamme Hilkka Kemppi jäi äänestyksessä neljänneksi. Hänen äänimääränsä oli kuitenkin niin vakuuttava, että lopputulosta voi pitää hyvänä ensimmäisen kauden kansanedustajalle. Hilkan asiantuntemus ja esiintymistaito tulivat hyvin esiin vaalikampanjan eri vaiheissa. Toivottavasti hänelle annetaan vahva rooli Hilun hallitsemalla sektorilla.

Puoluesihteeri

Puoluesihteerinä jatkaa Riikka Pirkkalainen. Harvinainen tilanne, tällä kertaa ei ollut muita ehdokkaita. Riikka oli ilmeisesti osoittanut kahden vuoden aikana puolueen myllerryksissä kykynsä, eikä kukaan lähtenyt häntä haastamaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluamme kuulla mielipiteesi!