3.3.2017

Tehdään Janakkalasta Kanta-Hämeen kasvukunta


Sirpa Autio

Miksi emme tekisi Janakkalasta kasvavaa kuntaa? Vuoden 2016 aikana on asukkaiden määrä laskenut 135 henkilöllä. Näin ei saisi tapahtua. Meidän pitäisi toimia niin, että asukasmäärämme lisääntyisi.
Mikä on ratkaisu tähän pulmaan?
HHT-akselin piti olla ja toivottavasti on Suomen merkittävin kasvukäytävä, joka olisi mahdollistanut pääkaupunkiseudun leviämisen kasvukäytävää pitkin ja josta myös Janakkala olisi saanut osansa, jos vain olisi ollut tarjolla niin tontteja kuin enemmän palvelujakin Etelä-Janakkalassa. Kunta on keskittynyt kehittämään Turenkia ja unohtanut kasvukäytävän parhaassa paikassa olevan Etelä-Janakkalan. Nyt varsinkin kun VR on supistanut palveluitaan, on moottoritien merkitys kasvanut entisestään.
Asuntoalueita tarvitaan lisää molempiin keskustoihin. Etelä-Janakkalaan tarvittaisiin uusia asuinalueita enemmän kuin vuodelle 2017 suunniteltu uusi Mäyrän asuinalue. Etelä-Janakkala sijaitsee hyvällä paikalla ja palvelujen säilyttäminen ja lisääminen tuovat tullessaan asukkaita pääkaupunkiseudulta ja näin saamme kuntaan uusia veronmaksajia. Meidän tehtävänä on huomioida koko kunnan tarpeet myös kunnassamme olevien kylien osalta. Kuntamme markkinoinnin tehostaminen on yksi tärkeä tekijä uusien veronmaksajien saannissa.
Janakkalassa tärkein säilytettävä palvelu on terveyskeskus kummassakin kylässä nykyisessä laajuudessaan. Oma Häme -hankkeen tiimoilta olleissa tiedotustilaisuuksissa on kerrottu lähipalvelujen säilymisestä ja näin ollen meillä terveydenhoidon palvelujen säilyminen noudattaisi näitä lupauksia. Meillä on paljon ihmisiä, joilla ei ole autoja ja tarvitsevat terveydenhuollon palveluja, niin laboratorio- kuin lääkäripalveluja. Eivät sairaat ja huonokuntoiset henkilöt tai perheet pienten lasten kanssa jaksa käyttää koko päivää lääkärissä käyntiin julkisilla kulkuvälineillä, joilla kulkemiseen kyliltä ja Tervakoskelta menee koko päivä, koska julkista liikennettä on vähän. Meidän kaikkien ja ennen kaikkea Oma Häme –hankkeessa mukana olevien virkamiesten ja luottamushenkilöiden tulee taistella terveyskeskuspalvelujen säilymisen puolesta.
Sirpa Autio
Kuntavaaliehdokas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluamme kuulla mielipiteesi!