1.3.2017

Aktiivisen kunnan terveet ja liikkuvat kuntalaiset

Janakkalan kunta on hyväksynyt päivitetyn liikuntasuunnitelmansa Elämänlaatulautakunnan (ELLA) kokouksessa 27.9.2016.  Edellinen liikuntasuunnitelma tehtiin valtuustokaudelle 1983-1987.

Liikuntasuunnitelmassa on koottu yhteen Janakkalan liikuntapelveluiden nykytilanne ja otettu kantaa uusien liikuntapaikkojen rakentamiseksi ja vanhojen peruskorjaamiseksi. Liikuntasuunnitelmaa on syytä päivittää ja tarkistaa investointisuunnitelman osalta kattamaan tulevan valtuustokauden 2017-2020.

Liikuntasuunnitelmaa lukiessa käy hyvin pian selville, että se on jo osittain vanhentunut. Päivitystarpeita on, kuten liikuntasihteeri Mattias Tast on syyskuun lopussa ELLAn kokouksessa todennut:
- Turengin skeittipaikka Turengin koulun läheisyydessä jäi pallokentän/ pallotekonurmen alle, jonka rakennustyöt aloitettiin loppuvuodesta 2016;
- Turengin uusi pallokenttä/ pallotekonurmi puuttuu myös listasta ja asia on verraten uusi (vrt. Kunnanvaltuuston kokous 14.11.2016);
- Vasemmistoliiton valtuustoaloitteen (8.2.2016) mukainen Tervakosken sisäliikuntatila  (KH: 48/2016) on uusien koulukeskushankkeiden myötä viimeisimmäksi suunniteltu Tervakosken uuden koulukeskuksen yhteyteen (vrt. Liikuntatoimen kutsuma urheiluseuratapaaminen Turengin liikuntahallilla 18.1.2017);
- jne.

Liinalammen urheilukenttä lienee peruskorjausten puolella suurin yksittäinen kohde. Se palvelee kesäisin erilaisia yleisurheilu- ja jalkapallotapahtumia. Kentän nykyisestä kunnosta on saatu myös lukea lehtien sivuilla (mm. HämSan, Urheilu 16.2.2017). Se ei voi palvella loputtomiin ilman päivityksiä ja parannuksia.

On selvää, että lehtien sivuilta ja kokoussaleista on päästävä tekemään varsinaista työtä. Sitä on tehtävä yhdessä Janakkalan kunnan, eri asiantuntijoiden sekä paikallisten urheluseuratoimijoiden kanssa. Jokaisen lajin edustajat sekä yksittäiset urheiluseurat toki haluavat omaa parastaan, mutta tilanne pitäisi analysoida tarkkaan sekä uudiskohteet ja perusparannukset tulee laittaa tärkeysjärjestykseen pidemmälle aikavälille; kaikki kunnan kylät ja taajamat tasavertaisesti huomioiden.

Tehtyjen päätösten tulee myös olla järkeviä ja kestäviä jatkon kannalta. Tämä siitä syystä, ettei myöhemmin jouduta toteamaan tehtyjen rakennus- tai perusparannustöiden olevan "ihan hyviä, mutta riittämättömiä kilpailutoiminnan toteuttamiseen". Kun tehdään kerralla hyvin se johtaa väistämättä Janakkalan kunnan tapahtumanäkyvyyteen maakunta- tai valtakunnallisessa mittakaavassa.

Olen itsekin ollut mukana paikallisessa urheiluseuratoiminnassa syksystä 2006 alkaen reilun kymmenen vuoden ajan ja tunnen laajalti Janakkalan kunnan sisäliikuntatiloja sekä kenttäalueita. Olen myös ollut mukana sali- ja kenttävuorojen jakotilaisuuksissa ja tiedän eri urheiluseurojen edustajien ajatuksia nykytilanteesta sekä heidän mielipiteitään, missä ja miten tulisi päästä eteenpäin.

Kunta on yhtä kuin liikkuvat ja terveet kuntalaiset. Olen valmis - Aletaan yhdessä tehdä hyvää ja huolehditaan huomisesta!

Petri Hakamäki
Keskustan kuntavaaliehdokas
puhelin: 040 824 3727
Vaaliprofiili Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluamme kuulla mielipiteesi!