12.6.2014

Kuka keskustalainen: Mikko Kautto

Esittelemme pikkuhiljaa aktiivejamme nettisivuillamme Kuka keskustalainen -otsikon alla. Toisena vuorossa on valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Kautto.

Keskustan kymmenpäisen valtuustoryhmän puheenjohtajana toimii toisen kauden kunnanvaltuutettu Mikko Kautto. Hän on 48-vuotias tervakoskelainen myyntiedustaja. Koulutukseltaan Mikko on erikoishammasteknikko, mutta ”veri veti” myyntityöhön jo kuuden vuoden työskentelyn jälkeen. Vuosina 2003-2005 hän toimi kansanedustaja Tapani  Töllin eduskunta-avustajana. Avustajan työ oli mielenkiintoinen näköalapaikka, jossa pääsi kulissien takana tutustumaan eduskunnan toimintaan.

Viimeiset liki kymmenen vuotta Mikko on toiminut rakennusalan myynti- ja johtotehtävissä.
Mikko harrastaa lentopalloa, kävelyä, kuvataiteita ja yhteiskunnallisia asioita. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kolme aikuista lasta.

Mikko palasi huhtikuussa puolen vuoden sapattivapaalta Kyprokselta. Kuvassa hän tutkii Kyproksella Pafoksessa erästä hautakammiota Unescon maailman perintökohteessa "Kuninkaiden haudoilla". Alueelle on haudattuna alueen ylimystöä hellenistiseltä ja varhaisroomalaiselta aikakaudelta – todella vaikuttava paikka ja alue.
– Juureni ovat Pohjois-Suomessa, mutta Helsingin ja Savon kautta olen Hämeeseen kulkenut liki 18 vuotta sitten. Viihdyn Janakkalassa hyvin!
 

Toisen polven valtuutettu

 
Kunnallispolitiikassa Mikko on ollut mukana vuodesta 2001 alkaen.
– Aloitin perusturvalautakunnan varajäsenenä ja jatkoin seuraavat kaksi kautta jäsenenä, kuudetta vuotta valtuutettuna toimiva Mikko muistelee.

Edellisen vaalikauden Mikko toimi lisäksi kunnanhallituksen varajäsenenä ja terveysjaoston, joka toimi vaan kyseisen vaalikauden, puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän vaikuttaa ympäristölautakunnassa ja JTA:n hallituksessa.

Mikko tunnetaan aktiivisena järjestötyöntekijänä. Hän toimi viisi vuotta Janakkalan Keskustan puheenjohtajana ja istuu edelleen hallituksessa. Etelä-Hämeen piirin hallituksessa Mikko oli useita vuosia, myös varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on puoluevaltuutettu toista kautta ja ehdolla kolmannelle kaudelle kesäkuun Turun puoluekokouksessa.  

Yhteisten asioiden seuraaminen ja vaikuttaminen ovat kiehtoneet Mikkoa jo lapsuudesta alkaen.
– Isäni oli mukana kunnallispolitiikassa ja ehkäpä sieltä sain kipinän yhteiskunnallisiin asioihin - taitaa olla ns. geeneissä, Mikko naurahtaa.

Mikko ei halua listata saavutuksiaan politiikassa.
– Koen, että yhteiset asiat tehdään yhteistyössä, enkä voi ottaa kunniaa itselleni mistään erityisestä asiasta tai saavutuksesta.

 

Lisää luottamusta tarvitaan


Kunnan poliittisesta toiminnasta ja kehittämisestä Mikolla on painavaa sanottavaa.'
 – Haluaisin poistaa Janakkalan poliittisesta ilmapiiristä salailun, kyräilyn, tahalliset asioiden ja toisten sanomisien vääristelyt ja suoranaiset valheellisuudet. Yksinkertaisesti haluan lisätä luottamusta kaikkien toimijoiden kesken ja sen uskon parhaiten tapahtuvan avoimuudella, rehellisyydellä ja rohkeudella Rohkeutta tarvitaan uudistumiseen – tapaan uskaltaa tehdä asiat tarvittaessa toisinkin. Janakkalassa ei yksinkertaisesti ole varaa erilaisiin valtapeleihin ja kuppikuntiin, koska energia suuntautuu tällöin vääriin asioihin eikä palvele kuntalaisia, Mikko pohtii

Janakkalan kunnan suurin haaste tällä hetkellä on saada talous tasapainoon nyt ja pitkällä tähtäimellä.
– Toivoisin, että kunnanvaltuusto pystyy tekemään hyviä ja aikaa kestäviä päätöksiä ja että aina kykenisimme katsomaan asioita tulevien sukupolvien silmin. Vanhaa ohjetta ”jätä tila seuraavalle sukupolvelle parempana kuin itse sait”, on edelleen hyvä noudattaa.
Mikko palasi huhtikuussa puolen vuoden sapattivapaalta Kyprokselta. Kuvassa hän tutkii Kyproksella Pafoksessa erästä hautakammiota Unescon maailman perintökohteessa "Kuninkaiden haudoilla". Alueelle on haudattuna alueen ylimystöä hellenistiseltä ja varhaisroomalaiselta aikakaudelta – todella vaikuttava paikka ja alue.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluamme kuulla mielipiteesi!