8.10.2013

Valtuustoaloite Harvialan kartanoalueen rakennusten myymisestä

Harvialan kartanoalueen rakennukset ovat osa arvokasta Janakkalan kulttuurihistoriaa. Valitettavasti pitkään tyhjillään olleet kunnan omistamat rakennukset ovat rapistumassa sellaiseen kuntoon, että on kohta vaikea löytää niille tahoja, jotka entisöisivät ne ja pitäisivät ne kunnossa. Monet yrittäjät ja yritykset ovat osoittaneet kiinnostuksensa ostaa alueen rakennuksia toimitiloikseen.

Keskustan valtuustoryhmän mielestä kartanoalueen rakennusten myynnillä kunta saisi pikaisesti kaipaamaansa tuloa ja samalla myös autetaan tulevien vuosien säästöjen saavuttamisessa, kun näiden rakennusten osalta ei tule enää ylläpitokustannuksia. Yleisesti on todettu alueen soveltuvan käsityö- ja pienteollisuuden tarpeisiin ja se kunnioittaisikin alueen perinteitä. Alueella on jo yrityksiä, mutta nyt alueen kehittyminen käsityö- ja pienteollisuusalueeksi on pysähtynyt. Keskustan valtuustoryhmän mielestä alueen alkanutta kehitystä em. suuntaan pitää vahvistaa nopealla aikataululla.

Me tarvitsemme Janakkalaan uusia yrityksiä ja nykyisetkin kaipaavat uusia tiloja. Tällaisiin tilanteisiin pitää reagoida nopeasti, koska yrityksien päätöksenteko on yleensä nopeaa.

Keskustan valtuustoryhmä esittää, että kunnan omistamat Harvialan kartanoalueen rakennukset myydään yritys- tai yhdistyskäyttöön mahdollisimman nopealla aikataululla.
 
Janakkalassa  7. lokakuuta 2013

Keskustan valtuustoryhmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluamme kuulla mielipiteesi!