14.9.2013

Virkamiehet vie – luottamushenkilöt vikisee?

Janakkalan kasvatus- ja koulutuslautakunnan ensi tiistain kokouksen esityslistalla on kunnan virkamiesten laatima talousarvio, jonka mukaan kunnan kaikki kahden opettajan kyläkoulut lakkautetaan vuosina 2014-2017.

Tämä sotii vahvasti sitä vastaan, että valtuusto kesäkuussa kunnan talouden tasapainottamiseen keskittyneessä kokouksessaan yksimielisesti hyväksyi Janakkalan Keskustan valtuustoryhmän johdolla tehdyn ponnen: ”Valtuusto esittää pontenaan, että hyväksyttyään oheismateriaalina oleva talouden tasapainottamisohjelman, tulee valmistelu- ja päätösprosessissa ennen pienten alakoulujen talousarviovalmistelua ja niiden tulevaisuudesta päättämistä tehdä opetuspalveluista kouluverkkoselvitys”. Ponnen mukaan kouluverkkoselvityksessä pitää ottaa huomioon mm. oppilaaksiottoalueet, 2-opettajaisten koulujen laajentaminen 3-4 opettajan kouluiksi, kaavoitus ja lähiympäristöön muuttamassa olevat lapsiperheen sekä koulukuljetuskustannukset. ”Eri näkökulmat ja kuntalaisten mielipiteet huomioon ottavan selvityksen pohjalta päätetään koulujen ylläpitämisen kriteerit.”
 
Nyt siis valtuuston päätöksen vastaisesti talousarviovalmistelussa kouluilta ollaan viemässä määrärahat eli aloittamassa lakkauttamisprosessi vaikka minkäänlaista kouluverkkoselvitystä ei olla tehty. Eikö valtuuston päätöksellä olekaan mitään merkitystä? Me emme tällaista toimintaa hyväksy. Minkäänlaisia lakkauttamistoimia ei saa aloittaa, ennen kuin valtuuston hyväksymän ponnen mukaiset selvitykset on tehty ja koulujen mahdollisista lakkauttamisista aiheutuvat kulut ja säästöt on asianmukaisesti laskettu.
 
Keskustan valtuustoryhmä, Janakkala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluamme kuulla mielipiteesi!