9.10.2012

Kuntavaalivaltuusto

Keskustan valtuutettu Mikko Kautto kirjoittaa blogissaan eilisestä kunnanvaltuuston kokouksesta otsikolla 'Kuntavaalivaltuusto'. Itse en ko. kokoukseen päässyt opiskeluesteen takia mutta mielenkiinnolla luin Mikon raportin.

Janakkalassa valtuuston kokouksissa keskustellaan asioista aina eikä ainoastaan nuijita pykälät pikavauhdilla kasaan. Julkinen keskustelu on hyvä asia, vaikkei kokouksessa yleisöä olisikaan. Kuitenkin näin kuntavaalivuonna puheet pitenevät ja niiden määrä lisääntyy. Syntyy välillä liiankin pitkiä vaalipuheita tai puhutaan asian vierestä itse asiasta puhumisen sijasta. Tähän ei ehkä ole mitään parannuskeinoa mutta on hyvä edes tiedostaa se.

Ehkä keskustelua terävöittäisi ja asiassa pysymistä edistäisi, jos kokoukset oikeasti taltioitaisiin ja lähetettäisiin katsojien tai kuulijoiden vapaasti saataville. Tästä valtuuston kokouksien lähettämisestä netti-tv:ssä tai -radiossa muuten tehtiin valtuustoaloite kesäkuussa 2010. Aloitteen tekijänä oli Mikko Kautto ja allekirjoittajina kaikki 43 valtuutettua. Aloitetta on käsitelty kunnanhallituksessa ja johtoryhmässä ja lähettämismahdollisuuksia on selvitelty mutta toistaiseksi ei ole tehty päätöksiä, sillä selvitysten mukaan tämä ei olisikaan mitään halpaa lystiä eikä se ole toistaiseksi sisältynyt taloussuunnitelmaan eikä kuluvan vuoden talousarvioon.

t. Jaana L

P.S. Harmillisesti en saa Mikon kotisivun/blogin syötettä toimimaan oikean sivupalkin linkkilistassa niin, että se näyttäisi aina uusimman päivityksen. Kannattaa kuitenkin käydä siis välillä vilkaisemassa sielläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluamme kuulla mielipiteesi!