9.10.2012

Juha Sipilä: Vaihtoehto

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on koonnut ajatuksiaan Suomen nykytilanteesta ja tulevasta suunnasta pamflettiin, josta hän kertoo lisää Keskustan sivulla. Juha Sipilä valittiin puheenjohtajaksi tämän vuoden kesäkuun puoluekokouksessa. Hän on tarttunut Keskustan asioihin uudistajan innolla samalla vanhaa kunnioittaen.

Pamfletissaan Juha kyseenalaistaa kaikenlaisen keskittämisen. Hän pohtii nykyistä yhteiskuntaa ja alkiolaisia arvoja. Juha nostaa keskustalaisen aatteen kärjiksi kolme asiaa: ihmisyyden, kestävän talouden ja realistisen luontosuhteen.

"Olen keskustalainen sen vuoksi, että keskustalaisessa ajattelussa nämä kolme asiaa ovat tasapainossa keskenään. Ihmisyydessä korostamme ihmisen omaa vastuuta, vastuuta itsestään, läheisistään, lähiyhteisöstään sekä ennen kaikkea niistä, jotka eivät pysty itsestään huolehtimaan.

Kestävässä taloudessa korostamme kohtuuden ekonomiaa ja ylisukupolvista vastuuta talouden hoitamisesta. Emme saa jättää tuleville sukupolville velkaperintöä.

Realistinen luontosuhde tarkoittaa, että ihminen elää kestävässä suhteessa luontoon. Vuosikasvu on lupa hyödyntää, mutta luontoa ei ole lupa pilata eikä saastuttaa. Tässä korostuu myös ylisukupolvinen vastuu: maa on jätettävä seuraavalle sukupolvelle paremmassa kunnossa kuin sen on itse saanut."

Pamfletti on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluamme kuulla mielipiteesi!