4.10.2012

Auvon kynästä: Ministereiden ufo-maailma

Ministerit elävät kiireistä aikaa. Suurin osa ministereistä on yhtä aikaa myös kansanedustajia, lisäksi ehkä perheen isiä tai äitejä. Jollakin saattaa olla vielä joitain muita luottamustehtäviä. Kysymys kuuluu tässä vaiheessa: Missä välissä ministeri pystyy paneutumaan asioihin ja kuuntelemaan äänestäjiään?

Vastausta voi hakea vaikka nykyministerien kannanotoista. Pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja on ilmeisesti niin Euroopan innostama, että puhuu innolla suurkunnista, joita ainakaan janakkalalaiset kokoomuksen ehdokkaat eivät voi olla kannattamassa, mutta jokaisella saamallaan äänellä kuitenkin tukevat. Siis tukevat Janakkalan kunnan tuhoamista. Lisäksi kokoomuksen puheenjohtaja ilmoitti, että koko maan asuttuna pitäminen on vanhanaikaista. Se on tosi tyly kannanotto kehä kolmosen ulkopuolella asuville. Niin juuri sitä tuo tarkoittaa. Jo parikymmentä vuotta sitten eräs toimittaja totesi, että Helsingin näkökulmasta ja siellä vallitsevasta ajattelusta katsoen, kehä kolmonen on oikeasti cityn ja periferian raja! Se on varmaan myös Virkkusen hevoskärrymatkan raja.

Takavuosina eduskuntaan nousi pohjoisesta vasemmistoliiton edustaja, josta tuli saman tien ministeri. Jälkeenpäin hän kertoi, että taisi mennä pari vuotta ennen kuin hän sai jotenkin homman hanskaan. Eli siihen asti sihteerit ja virkamiehet veivät kuin pässiä, tai siis lammasta, narusta. Tähän ovat sen jälkeen tulleet vielä EU-kiireet ja menot, joten nykyministerien ei odoteta ajattelevan omilla aivoillaan. Tai vahinko voi olla vielä suurempi jos näin tekevät.

Ministerien elämä kulkee niin korkealla ja kovaa, että ufo-tutkijatkaan eivät varmaan pysy vauhdissa mukana.

Auvo Taponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluamme kuulla mielipiteesi!